Meşgale

Antep Fıstıklı Kadayıf

Malzemeler;

 

500 gram tel kadayıf

3 su bardağı Antep fıstığı (iri çekilmiş)

250 gram tereyağı

 

Şerbeti için:

 

4 su bardağı toz şeker

6 su bardağı su

2 çay kaşığı limon suyu

 

Üzeri için:

 

3 çay kaşığı toz Antep fıstığı

200 gram kaymak (isteğe göre)

 

Su ve şekeri tencereye alıp koyulaşıncaya kadar pişirin. Limon suyunu ekleyip ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Tereyağını eritin. Kadayıfı geniş bir tepsiye alıp elinizle didikleyerek tel tel ayırın.

Üzerine tereyağını gezdirerek dökün. Kadayıfın yağı iyice çekmesi için elinizle iyice ovun. Kadayıfı ikiye ayırın. 35 santimlik alüminyum tepsiyi yağlayın.

Kadayıfın yarısını tepsinin alt kısmına elinizle bastırıp sıkıştırarak yayın. Üzerine fıstığı serpiştirin. Kalan kadayıfı fıstığın üzerine serpip elinizle iyice bastırarak yayın.

180 dereceye ayarlı fırında iyice kızarana kadar pişirin.

Soğuk şerbeti sıcak tatlının üzerine dökün. Tepsinin üzerini örtüp 1 saat bekletin. Fıstık ve kaymakla süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.

Çerez Politikası Meşgale olarak internet sitemizde çerez kullanmaktayız. Bu Çerez Politikası ("Politika") Meşgale tarafından yönetilen https://mesgale.com.tr/ adresli internet sitesi için geçerli olup çerezler işbu Politika'da belirtilen şekilde kullanılacaktır.

Kabul Ediyorum
Meşgale
Meşgale
Yaklaşık 1 saat içerisinde cevap verebilir.
Meşgale
Merhaba, Size nasıl yardımcı olabilirim?
11:12